.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
هردم از این باغ بری می رسد ....
حال خراب محصولات کشاورزی و آمار و ارقام رؤیایی مسئولان /جهاد کشاورزی مازندران در لاک انفعال و روزمرگی !
شمال نیوز : مدیران جهاد کشاورزی مازندران به عنوان متولی این بخش در استان اول کشاورزی کشور باید از لاک روزمرگی و انغعال خارج و گام های اساسی را در راستای برون رفت از بحران های موجود بردارند .....
حال خراب محصولات کشاورزی و آمار و ارقام رؤیایی مسئولان /جهاد کشاورزی مازندران در لاک انفعال و روزمرگی !

شمال نیوز: باز هم فصل برداشت محصول، باز هم حضور پررنگ دلالان و بی‌توجهی دولت، باز هم ضرر کشاورز و باز هم هدر رفت نعمات الهی. انگار هیچ سازمان و نهادی، خود را مسئول رسیدگی به امور کشاورزان و باغداران نمی‌داند و حالا هم که وقت برداشت مرکبات در استان‌ شده، باز هم روی درخت ماندن محصولات این مناطق خبر ساز شده است. از حیف و میل شدن میوه‌های پاییزه و زمستانه شمال کشور همین بس که مسئولان خودشان رسماً اعلام کرده‌اند از حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن پرتقال مازندران ۷۰۰ هزار تن آن هدر می‌رود.

سال‌های سال است که هر وقت نوبت به برداشت محصولی می‌رسد، صدای کشاورزان هم بلند می‌شود. محصولاتی که بعد از یک سال رنج و تلاش و ریختن سرمایه‌ها بر روی زمین، به ثمر نشسته و حالا گروه دلالان لاشخور چشم طمع به آن دوخته و کشاورزان بی‌دفاع هم چاره‌ای جر رها کردن و بی‌خیال شدن دسترنجشان ندارند.

با فرا رسیدن پاییز و زمستان نوبت به محصولاتی می‌رسد که جای خود را در بازار میوه و تره‌بار باز کنند. از پرتقال و نارنگی گرفته تا میوه‌های دیگر. اما هنوز بوی نوبرانه‌ها از مغازه‌ها نرفته که فریاد باغداران ثابت کرد مسئولان امر در بی‌توجهی به وضع کشاورزان مازندران هیچ تبعیضی قایل نیستند و همه را به یک اندازه نادیده می‌گیرند.


باغداران به هیچ عنوان به دنبال گران شدن محصول خود نیستند، بلکه می‌گویند: «نگذارید محصولات بگندند و هدر بروند.» حرف‌های آن‌ها وقتی معنی پیدا می‌کند که بدانیم سالانه رقمی بالاتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی در مرکبات شمال صورت می‌گیرد که یک سوم آن، یعنی حدود ۳ هزار میلیارد تومان آن در اثر درست نگهداری نشدن یا مواردی مثل روی درخت ماندن و پوسیدن و یخ زدن هدر می‌رود.

البته این ۳۰ درصد هدر رفت محصولات، فقط مختص شمال کشور نیست و بر اساس آمار‌های موجود، یک سوم از کل ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی ایران در طول سال به ضایعات تبدیل و به زباله‌دان ریخته می‌شود. محصولاتی که در یک ضرب و تقسیم ساده می‌تواند نزدیک به ۵۰۰ کیلوگرم سهم هر ایرانی شود. بی‌شک یکی از پیش پا‌ترین کار‌هایی که می‌تواند تمام محصولات را به نوعی در چرخه مصرف نگه دارد بهره‌مندی از صنایع تبدیلی است.


با اینکه مدیر صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی مازندران معتقد است «بیشترین صنایع تبدیلی در حوزه زراعی و کمترین آن مربوط به حوزه شیلات این استان است، مدعی شده شالیکوبی، سورتینگ میوه و مرکبات و سردخانه نیز در این دسته‌بندی قرار دارند که در این راستا بیش از ۲۰ هزار اشتغال ایجاد شده است.»، اما گزارش‌های میدانی نشان می‌دهند با این آمار و ارقام نمی‌توان به جایی رسید و آنچه مهم است نگاه و نظر کشاورزان به این موضوع است.

این مسئول با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد صنایع تبدیلی فعال استان در دست نیست، به یک خبرگزاری  گفته: «متأسفانه یکی از ضعف‌هایی که در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی وجود دارد این است که پایشی در زمینه فعالیت و عدم فعالیت صنایع وجود نداشته و آمار استان از این حیث دچار نقص است.» با این حال باز هم این مسئول از ارائه آمار و ارقام دست نمی‌کشد و ادامه می‌دهد: «تعداد مجوز‌های صادره در بخش صنایع تبدیلی تا پایان سال ۹۷ در استان برابر ۲ هزار و ۶۹۱ واحد است و مجموع ظرفیت اسمی کل واحد‌های استان در سال ۹۷ رقمی معادل ۹ میلیون و ۲۸۷ هزار و ۳۰۴ تن است.»

به هرحال در کنار این اعداد و ارقام، مرکبات مازنی ها روی درخت مانده و با اولین سرما حتماً ضررهایشان چند برابر خواهد شد. میوه‌هایی که نه کشاورز از آن سودی می‌برد و نه مصرف کننده.

به نظر می رسد مدیران جهاد کشاورزی مازندران به عنوان متولی این بخش در استان اول کشاورزی کشور باید از لاک روزمرگی و انغعال خارج و گام های اساسی را در راستای برون رفت از بحران های موجود بردارند .

آنچه مسلم است این روزها شادابی و نشاط مدیریتی در سازمان عریض و طویل جهاد کشاورزی استان وجود ندارد و از این منظر کشاورزی استان بیشترین آسیب را می بیند که نمونه ای از خروار مشکلات در این مجال بیان شده است .

برخی از کارشناسان خبره و دلسوز حوزه کشاورزی استان مازندران نقدهای جدی به مدیریت نابسامان در سازمان جهاد کشاورزی استان داشته و مطالبی را نیز در این خصوص ارسال نمودند که تا کنون بدلیل ایجاد فرصت خدمتگزاری و اعطای فرصت بیشتر به رئیس این سازمان و تیم همراهش از انتشار آن خوداری شده است اما متاسفانه در طول مدیریت « شهیدی فر » حرکت قابل لمسی برای برون رفت از مشکلات خصوصا در حوزه کشاورزی برداشته نشده است و کارشتاسان ، کشاورزان و صاحب نظران این بخش به شدت منتقد وضعیت موجود هستند .

بزودی سلسله گزارشاتی از ضعف مدیریتی در سازمان جهاد کشاورزی استان منتشر خواهد شد و بیش از این سکوت در مقابل کم کارهای و نابسامانی ها در این بخش مهم که با معیشت مردم استان ارتباط مستقیم دارد ، جایز نمی باشد .

« شمال نیوز » آماده طرح دیدگاه کارشناسان و صاحب نظران در این خصوص می باشد .


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

سید 13 آبان 1398
از اول هم شهیدی فر انتخاب درستی برای ریاست سازمان نبود . الان وضعیت کشاورزی را به عنوان کسی که ارتباط مستقیم با این صنعت دارم در کما می بینم . در هیج دوره ای اینجور نبوده که حالا هست . من شاید خداقل ماهی یکبار به سازمان استان و چندبار به اداره شهرستان میرم اما باور بفرمایید هیچ عزمی برای حل مشکل کشاورز وجود ندارد و همان روزمرگی گه شما نوشتد حاکم است .
پاسخ ها به این نظر
نا شناس 13 آبان 1398
دوست عزیز انتخاب مدیر کل منابع طبیعی مازندران _ ساری که زیر مجموعه جهاد کشاورزی می باشدانتخاب درستی نبوده است.از مسئولین و نمایندگان استان تقاضای رسیدگی را داریم.
احمدی 13 آبان 1398
سلام ضمن تشکر .اگر نقدها دلسوزانه باش خیلی تاثیرگدار هست ولی پیداست از جای دیگر آب می خورد . سازمان جهاد کشاورزی مازندران در دوره ریاست شهیدی فر بسیار فعلانه در همه عرصه ها موفق بوده .در رتبه های استانی آمار ببینیددر بیشتر عملکردها رتبه برتر را داشته .لطفا کمی انصاف.خیلی با شتاب نرو
پاسخ ها به این نظر
نا شناس 13 آبان 1398
کدوم رتبه؟؟؟
ناما


کدوم رتبه؟؟؟
شما خودتون به خودتون رتبه و نمره میدین.
ما که تاکنون خیری ندیدیم.




نکته بین 13 آبان 1398
خیلی جالبه !!!!!!!! حتما اینطوری که احمدی جان میگن پای آمریکای جهانخوار در میان است !!!! یا تحریم باعث شده !!! بعنی چی از جای دیگر آب می خورد . بس کنسد و دفاع کورکورانه ازیک مدیر ضعیف نداشته باشید و ............
........... 13 آبان 1398
سلام.متاسفانه لابی گری و ...........بازی در جهاد و کشاورزی ساری و استان بیداد میکنه. در منطقه چهاردانگه ساری یک م................. که صاحب نفوذ است چند ویلا در زمین کشاورزی غیر بافت ساخته. اما مسولین منطقه و جهاد و کشاورزی ساری چشم خود را بسته و ......................................حالا یک کشاورز نمی تواند یک انباری تو زمین کشاورزی بسازد.قانون فقط برای افراد ضعیف می‌باشد
باغدار زحمتکش 13 آبان 1398
برادر شهیدی فر قیمت تامسون رو دریاب تا زحمت یکساله کشاورزان رو دلالان یک شبه به هدر ندهند. اینکه در فضای مجازی میفرمایید باغداران محترم عجله برای فروش پرتغال نکنید که نشده راهکار عزیز برادر
احمدی 14 آبان 1398
جهت استحضار دوستان منتقد همین هفته اتفاق افتاد . برای چهارمین سال متوالی، جهاد کشاورزی مازندران کارگروه برتر پدافند غیرعامل استان شد و از شهیدی فر بعنوان رییس کارگروه برتر و برارزاده بعنوان دبیر برتر کارگروه تقدیر شد.
پاسخ ها به این نظر
حشمت فردوس 14 آبان 1398
ببین ! این برتر برتر شدن برای ما قایده ای نداره . این ها همه زد و بنده ! 4 تا آمار و ارقام درست می کنین میشین برتر . مردم خل نیستند . حالیشونه . می فهمن . پیش خدا و مردم باید برتر بشین که نیستین . افتاد ؟!!!!!!!!

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.086 seconds.